3D mezoniti

Predstavljaju inovativnu tehniku zatezanja, podizanja i podmlađivanja kože i potkožnog tkiva.

Mezonit je tanka, mekana i feksibilna nit, napravljena od biorazgradivog materijala – polidioksanona. Reč je o materijalu koji se već dugo koristi u hirurgiji, bezbedan je i poseduje FDA i CA sertifkate.

Mezoniti su tankog prečnika i nakon 6 do 8 meseci se potpuno razgrađuju unutar tkiva, čime su negativni efekti onemogućeni.

Mezonit je uvučena unutar elastične igle. Igla nam služi da lako i brzo plasiramo niti u različitim pravcima i nivoima kože, čime koži omogućavamo jaku mehaničku potporu u vidu armaturne mreže. Nakon 6 do 8 meseci niti se u potpunosti razgrađuju, a do tada služe da podstaknu niz reparativnih procesa koji dovode do zatezanja i podmlađivanja kože.

Pored toga, mezoniti imaju funkciju da:

  • stimulišu produkciju novih kolagenih vlakana, koji koži obezbeduju cvrstinu i zategnutost
  • stimulišu stvaranje elastina za elasticnost kože
  • produkuje se hijaluronska kiselina i mnogobrojni faktori rasta
  • poboljšava se mikrocirkulacija za povecano snabdevanje kože kiseonikom i hranljivim materijama

Rezultat svih ovih procesa je zategnuta koža sa manje bora, bolje hidrirana i elastična.

Razgradive mezoniti su revolucionarne jer imaju za cilj da podstaknu stvaranje našeg sopstvenog kolagena koji ostaje u koži, dok niti potpuno nestaju. Efekat zatezanja kože se na taj način produžava na nekoliko godina, sa očuvanjem mimike i prirodnog izgleda.

Tretman podmlađivanja mezonitima idealan je za osobe kojima nije potreban hirurški fejslifting, a žele da zategnu kožu lica, ojačaju tonus i koriguju bore. Efkasan je za zatezanje gornje trećine lica sa korekcijom vertikalnih i horizontanih bora na čelu, oko očiju, srednje trećine lica sa nazolabijalnim borama. Izuzetne rezultate daje za zatezanje kože donje trećine lica i vrata gde opuštanje kože naročito dolazi do izražaja. Svaka od pomenutih regija može da se tretira samostalno ili kao celina.

mezoniti 1
Mezoniti - podizanje obrva
Mezoniti - podizanje obrva
Mezoniti - zatezanje vrata
Mezoniti - zatezanje vrata
Mezoniti - zatezanje lica
Mezoniti - zatezanje lica