Liposukcija

Metoda za brzo oblikovanje tela

Skoro da ne postoji ni jedan deo tela gde se liposukcija ne može uraditi. Ipak, ograničena je količina masnog tkiva koja se pri tome može ukloniti (oko 5 kg). Liposukcija je metoda izbora za delove tela gde se i pored uporne dijete i vežbanja – masne naslage ne smanjuju (nadlaktice, leda, kukovi, zadnjica, bitine i potkolenice).

Operacija se izvodi kroz male rezove (oko 2mm) kroz koje se ulazi tankim kanilama ispod kože u lamelarni sloj masnog tkiva. Kanilama se trajno naruše zidovi masnih ćelija tako da mast iscuri a masne ćelije usahnu.

Ukoliko se rade manje regije (bokovi, kolena i sl.), operacija se izvodi u lokalnoj  anesteziji koja je za pacijenta veoma konforna, nema bolova a nekoliko sati posle operacije se može izaći iz bolnice.

Za liposukciju većih regija tela, primenjuje se opšta anestezija. Odmah nakon operacije oblači se steznik koji sprečava oticanje i smanjuje modrice.

Na kućno lečenje se odlazi drugog ili trećeg dana. Posle operacije, važno je uzimati dovoljne količine tečnosti i upražnjavati lagane šetnje.

Rezultati su odmah vidljivi i trajni.

opal 327
opal 300
Liposukcija
liposukcija
liposukcija 3
opal 313
liposukcija
liposukcija
opal 439
dermolipektomija
liposukcija
liposukcija 1