Mommy makeover

Mommy makeover

Mommy makeover je kombinacija estetskih procedura konturisanja tela, koje se izvode kako bi se korigovale fizičke promene nastale u trudnoći. Ova metoda je veoma popularna u svetu, ali i kod nas.

Pristup svakoj pacijentkinji i svakom njenom problemu ponaosob je individualan.

Kombinacija hirurških procedura je individualna.  Nekada mogu da se urade samo dve intervencije, a nekada će vam estetski hirurg radi postizanja kompletnih rezultata savetovati da uradite više intervencija.

Evo šta sve mommy makeover obuhvata:

  • zatezanje stomaka nakon porođaja
  • podizanje i povećanje dojki ili smanjenje dojki
  • liposukcija (zadnjica, butine, ruke)
  • Podizanje i povećanje zadnjice
  • vaginalno podmlađivanje – vaginoplastika

Kako su grudi i abdomen tokom trudnoće najpodložniji promenama, najveći broj majki se opredeljuje upravo za kombinaciju ove dve procedure – podizanje i povećanje dojki. Uvećanje grudi implantatima vraća dojkama izgubljenu punoću, dok se podizanjem dojki definiše njihov oblik. Za novopečene majke koje biju bitku sa prevelikim grudima, koje se ni nakon dojenja nisu smanjile, operacija smanjenja dojki je pravi izbor.

Pored grudi, u trudnoći se najviše menjaju mišići i koža abdomena. Abdominoplastika je rešenje ne samo za višak kože i masnih naslaga na stomaku, nego i rešenje za problem strija koje su jedan od najčešćih pratilaca svake trudnoće.

Pacijentkinje se često odlučuju i za liposukciju nekih delova tela, koju često kombinuju sa procedurom podizanja zadnjice, koristeći pritom svoje masti kao prirodni filer u proceduri transfera masti, a neke od pacijentkinja se, u slučaju da im je to potrebno, odlučuju i za vaginalno podmlađivanje – vaginoplastiku.

U zavisnosti od kombinacije procedura koje vam je estetski hirurg predložio, zavisi i način njihovog izvođenja. Nekada je moguće ceo mommy makeover izvršiti odjednom, dok je nekada iz bezbednosnih razloga procedure potrebno podeliti na niz sesija.

Mommy makeover
Mommy makeover
Mommy makeover
Mommy makeover
Mommy makeover
Mommy makeover