Operacija kapaka

Operacija kapaka (Blefaroplastika) – OTVOREN POGLED – SA NOVIM KAPCIMA!

Operacija kapaka – Blefaroplsatika je estetski hirurški zahvat koji se izvodi na gornjim i donjim očnim kapcima u cilju:

  • ODSTRANJIVANJA VIŠKA KOŽE NA GORNJIM KAPCIMA

(što najčešće onemogućava normalno gledanje i čitanje, dok se estetski problem ogleda u neadekvatnom šminkanju i prelivanju viška kože preko trepavica).

  • ODSTRANJIVANJA MASNIH JASTUČIĆA ISPOD DONJIH KAPAKA

Podbuli, otečeni, „umorni“ očni kapci česta su karakteristika brojnih lica u različitim životnim dobima. Mnogi se žale na osjećaj „težine“ u očnim kapcima i navode kako imaju umoran i pospan izgled tokom celog dana. Razlozi za nastanak podbulih kapaka su mnogobrojni:

  • nasledni,
  • proces starenja i
  • određena stanja ili hronične bolesti organizma.

Nasledni se najčešće izraženi kod mladih žena, najpre u adolescenciji, potom u kasnim dvadesetim i tridesetim godinama.

Blefaroplastika se najčešće vrši u lokalnoj anesteziji i pacijent se zadržava pod nadzorom lekara nekoliko sati posle zahvata, a potom otpušta na kućnu negu. Pacijent može imati pojačano stvaranje suza i/ili osjećaj stranog tela u očima nekoliko dana. Modrice i otekline obično prolaze za 10 – 14 dana.

Karakteristika ovog zahvata je potpun izostanak postoperativnih bolova te nema potrebe za primenom analgetika. Pacijenti mogu osećati blagi pritisak u projekciji očnih kapaka. Nema potrebe za preventivnom primenom antibiotika jer su postoperativne infekcije u području lica i vrata vrlo retke. Pacijenti obično spavaju na leđima s povišenim uzglavljem nekoliko postoperativnih nedelja.

Posle operacije očnih kapaka pacijenti izgledaju mlađe, imaju veseo i vedar pogled!

Operacija kratko traje, komforna je za pacijenta, a rezultat je odličan. Posle blefaroplastike dobijamo, ne samo lepše kapke, već i krupnije i izraženije oči.

Operacija kapaka
operacija kapaka
Operacija kapaka
operacija kapaka
Operacija kapaka
operacija kapaka
operacija kapaka 1