Kolena – oblikovanje i zatezanje

Masne naslage na kolenima, celulit, opuštena koža na kolenima, problem su velikog broja žena. Ovaj problem dolazi do izražaja kada se naglo ugojimo ili smršamo. Tada se stvara višak masnih naslaga u ovom predelu i javlja se celulit. Kod nekih žena ovakve promene se ne primećuju sve dok ne odluče da smršaju. Kada izgube kilažu, ove nesavršenosti postanu uočljivije i žene žele da ga se reše.

Postoje i nesavršenosti na kolenima koje se javljaju usled:

  • starenja kože,
  • opuštanja kože,
  • naglog gubitka kilograma

Prilikom starenja kože dolazi do smanjene proizvodnje kolagena, pri čemu naša koža gubi elastičnost. Ovo se naravno dešava i u predelu kolena . Ono što je specifično kod ovog predela je to što su kolena deo tela koji je izložen velikom teretu i stresu. Ovaj predeo nosi težinu dobrog dela našeg tela, zbog stalnog savijanja, hodanja itd, koža se stalno pomera, rasteže i vraća u prvobitni oblik. Zato nije čudno što nam se tu vide znaci starenja i što je taj predeo podložan jakim promenama, ako ne vodimo računa.

Ovakve promene na kolenima ne dešavaju se samo gojaznim osobama. Mnoge žene koje se po današnjim standardima vode kao mršave isto moraju da rade neku vrstu zatezanja kolena.

Ovaj deo tela često zanemarujemo i ne posvećujemo mu dovoljno nege. Kao rezultat javlja se opuštena koža na kolenima. Kao i ostali delovi na našem telu i koža na kolenima zna da pokaže znakove: dehidratacije, starenja, oštećenja od trenja itd.

Opuštena koža iznad kolena se češće javlja kada je reč o: naglim promenama težine i celulitu.

Mnoge žene primećuju ovu nesavršenost kada su suočene sa gojenjem, ili naglim mršavljenjem. Kada nam se jave takve nesavršenosti noge automatski deluju starije

Zatezanje kože kolena namenjeno je svim ženama koje nisu zadovoljne izgledom svojih kolena.

Za lepa kolena, bez nabora i masnih jastučića, u Ordinaciji Opal, primenjujemo sledeće tretmane:

  • Injekciona lipoliza,
  • Mezoniti
  • COG niti
  • Radio talasi
kolena 1
kolena 3
kolena 2