Zatezanje i podizanje zadnjice mezonitima i COG nitima

Zatezanje i podizanje zadnjice mezonitima i COG nitima.

Mezonitima omogućavamo jaku mehaničku potporu u vidu armaturne mreže. Nakon 6 do 8 meseci niti se u potpunosti razgrađuju, a do tada služe da podstaknu niz reparativnih procesa koji dovode do zatezanja i podmlađivanja kože.

Pored toga, mezoniti imaju funkciju da:

  • stimulišu produkciju novih kolagenih vlakana, koji koži obezbeđuju čvrstinu i zategnutost
  • stimulišu stvaranje elastina za elastičnost kože
  • produkuje se hijaluronska kiselina i mnogobrojni faktori rasta
  • poboljšava se mikrocirkulacija za povećano snabdevanje kože kiseonikom i hranljivim materijama

Rezultat svih ovih procesa je zategnuta i bolje hidrirana i elastična koža.

Razgradive mezoniti su revolucionarne jer imaju za cilj da podstaknu stvaranje našeg sopstvenog kolagena koji ostaje u koži, dok niti potpuno nestaju. Efekat zatezanja kože se na taj način produžava na nekoliko godina.

Cog niti su specijalne biorazgradive niti koje se provlače kroz potkožni deo kanilama. COG niti indukuju proizvodnju kolagena.

Niti se aplikuju direktno u kožu gde pokreću proces regeneracije, tako što se pokreću fibroblasti iz kože koji povećavaju lučenje kolagena i elastina. Aktivnost fibroblasta se postiže uz pomoć mehaničke mikrotraume, kanilom ili iglom i delovanjem samih niti dok se ne apsorbuju u koži.

Niti stimulišu brojne regenerativne procese u tkivu kao što su stvaranje novih krvnih sudova koji potpomažu ishranjivanju kože i stvaranju kolagensko – elastinskih vlakana. COG niti, koje imaju nazubljenu površinu (dvosmerno nazubljen konac, sa zubcima u svim smerovima), što doprinosi boljoj stimulaciji fibroblasta i regeneraciji kože. COG niti stvaraju nešto veću traumu u tkivu i time podstiču veću regeneraciju nego ravne mezoniti. Niti su napravljene od monofilamentnog vlakna koje se apsorbuje u koži.

Niti se aplikuju specificnim postupkom putem kanile ili igle u tačno određena mesta u koži, gde ostaju fiksirane u tkivu. Efekti podmlađivanja kože nitima se vide odmah nakon procedure, ali se dodatno naglašavaju kroz vreme. Pun efekat je vidljiv nakon što dođe od poboljšanja strukture kože lučenjem kolagena i elastina.

Najbolji efekat se vidi posle par meseci, a lifting efekat traje nekoliko godina.

Kombinacijom Mezoniti i COG niti dobijamo odličan rezultat u zatezanju i podizanju zadnjice!

Kombinacija mezoniti i COG niti za podignutu i zategnutu zadnjicu!