Uvećanje grudi sopstvenim mastima

Uvećanje grudi sopstvenim mastima (masnim tkivom)
Lipofiling dojke

Od 1990-ih plastični hirurzi pouzdano koriste presađivanje masti kako bi poboljšali i ulepšali kozmetički izgled lica, dojki, zadnjica, bokova…

Ukoliko niste zadovoljne volumenom i izgledom dojki, možete da prebacite sopstvenu masnoću na ovo područje i poboljšate sam izgled dojki, kao i deo tela sa kojih uzimate višak masnoće.

Oblasti koje se često koriste za sakupljanje masti su bokove, stomak i butine. Te zone se smatraju „problematičnim područjima“ za mnoge pojedince i često imaju obilne masne džepove. Liposukcijom ovih zona smanjuju se problematična područja i poboljšava kontura tela.

Tokom jedne operacije može se preneti ca 250-350 kubika, (po strani), od čega se 70 odsto primi, a 30 odsto organizam apsorbuje to jest sam razgradi.

Pacijent će sa svojim hirurgom odabrati mesto sa koga će se mast ukloniti. On će mu ubrizgati lokalni anestetik u odabranu regiju. Zatim se pravi mali rez na mestu gde će se masnoća uklanja.

Vibro Liposukcija (PAL – Power Assisted Liposuction) podrazumeva usisavanje i skulpturiranje masnog tkiva tela pomoću specijalne vibrirajuće tanke tupe liposukcione kanile, povezane na vacum sistem, uvedene u potkožno masno tkivo. Vibro Liposukciona kanila se može kretati vrlo precizno napred nazad, levo desno I polukružno. Pokretanje vibro kanile vrši vazduh preko specijalnog aparata (air assisted device). Uredjaj i tehnika mogu da olakšavaju napor hirurga i da poboljšaju odstranjivanje masnog tkiva. Ova tehnika je korisna za skupljanje veće količine masnih ćelija sa neželjene regije pred njihov transfer na željeno mesto tj grudi. Kao i kod svake tehnike važnije od same tehnike jeste hirurg koji je koristi kao i kvalitet tkiva pacijenta na kome se primenjuje.

Kada se dobije dovoljno masti iz donatorske oblasti, obradiće je kako bi pripremio ćelije masnog tkiva za prenos u male špriceve ​​koje će koristiti za ubrizgavanje masti tj transfer masti.

Cilj hirurga je da vam svojim znanjem i umećem pomogne da postignete najprirodnije i najlepše rezultate i da učinite vaš postupak što ugodnijim i lakšim.

PREDNOSTI UVEĆANJA GRUDI SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM

  • Bez rezova i sečenja
  • Bez stranih tela u organizmu
  • Brzi oporavak
  • Liposukcija

U samoj masti se osim masnih ćelija nalazi i stromalna vaskularna frakcija (SVF) koja sadrži matične ćelije, i ovo svojstvo je iskorišćeno u regenerativnoj medicini jer matične ćelije produkuju i aktiviraju različite faktore rasta koji pospešuju regeneraciju i preparaciju tkiva.

U zavisnosti od potrebe pacijenata, odnosno problema koji rešavamo, upotrebljavamo jednu od četiri vrste masnog tkiva: macro, mili, micro ili nano fat. Najkrupnije masne partikule u okviru macrofat-a se primenjuju za korekciju, oblikovanje i uvećanje grudi, zadnjice i bilo kog dela tela gde je potrebna veća nadoknada volumena.

Sama procedura lipofilinga je bezbedna i jednostavna, spada u domene ambulantne ili jednodnevne
hirurgije, izvodi se u lokalnoj, tumescentnoj anesteziji, i kao takva nije bolna, i ne zahteva oporavak. Ipak, ova procedura se izvodi u operacionoj sali i izvodi je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Uvećanje grudi sopstvenim mastima pre
Uvećanje grudi sopstvenim mastima posle
Uvećanje grudi sopstvenim mastima 3