Korekcija ušiju

Korekcija – Operacija ušiju se izvodi tako da se ukloni deo kože sa zadnje strane ušne školjke i da se potom pristupi hrkavici uva.

Posebno definisanom procedurom vrši se remodeliranje hrskavice i potom se vrši ušivanje rane iza uva. Sa prednje strane uva ne postoje nikakvi rezovi niti ožiljci.

Operacija nije bolna, a postoperativni bolovi se kontrolišu primenom tableta protiv bolova. Posle operacije je obavezno nošenje elastičnih zavoja 7 do 10 dana. Konci se uklanjaju desetog dana i ta procedura je potpuno bezbolna. Ožiljak iza uva je nevidljiv.

Operacija ušiju može da se radi kod dece posle navršene 7 godine. Razlog za to je da ušna školjka u tom periodu ima definitivan izgled i položaj koji će imati celog života. Plastični hirurg tu intervenciju može uraditi i u starijem uzrastu pacijenta, a najveći broj pacijenata se javlja u periodu od 12 do 14 godina. Vrsta anaestezije zavisi od uzrasta pacijenta.
Deca se operišu u opštoj anesteziji, a stariji pacijenti mogu se operisati u lokalnoj infiltrativnoj anesteziji (primenjuje se injekcija anestetika u ušnu školjku i iza nje).